U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geklopte honing-ricottadip

10 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ‘n Dip (600 g)
  • ½ el olijfolie
  • 2 el amandelschaafsel
  • Fijn zeezout
  • 1 kleine ricotta (150 g)
  • 1 el crème fraîche
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1 (biologische) citroen
  • Rasp

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak het amandelschaafsel in 3 minuten goudbruin en krokant. Schud het amandelschaafsel op een bord en bestrooi met zeezout naar smaak.
  • Schep de ricotta in een kom. Voeg de crème fraîche en de honing toe. Klop het ricottamengsel met een garde luchtig en romig.
  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht boven de kom. Schep de citroenrasp door de ricotta.
  • Schep de ricottadip in een schaaltje en bestrooi met het gezouten amandelschaafsel.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 345 kcal
  • 17 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 39 g koolhydraten
  • 7 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 1,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen